Kom med för att sprida budskapet om det unika Östersjön! Dela ditt oförglömliga Östersjöminne med oss. Vi använder de inskickade minnena för att skapa en utställning om finländarnas förhållande till havet.

Du kan dela ditt minne i en form som du väljer själv: bild, text, ljudband eller video. Minnet kan vara långt eller kort, roligt eller rörande – eller skrämmande! Det viktigaste är att minnet är meningsfullt för dig på något sätt.

Berätta om en otrolig fiskefångst, om en äventyrlig seglats, om det äckligaste ögonblicket med blågrönalger eller om ditt favorit utflyktsmål vid havet. Minnet kan också handla om Östersjöns djur eller om havets olika årstider. Dina minnen är viktiga och vi hoppas att få in berättelser om de mest varierande ämnen!

Bland alla som delat sina minnen och lämnat sin kontaktinformation senast 30.6 lottade vi ut en segling för fem personer avec på legendariska s/y Belmont. Utöver seglingen lottade vi ut 10 stycken böcker som John Nurminens Stiftelse gett ut.  Vinnarna har kontaktats personligen.

Gör så här för att lämna in ditt minne

DELA DITT MINNE MED OSS GENOM ATT:

  • skicka in minnet med formuläret längst ned på denna sida.
  • skicka in minnet med ett Whatsapp-meddelande på numret 050 544 8844. Ange samtidigt ditt namn eller din signatur, din ålder och platsen som minnet gäller.
  • skicka in minnet per e-post till adressen muistojenmeri@jnfoundation.fi. Ange samtidigt ditt namn eller din signatur, din ålder och platsen som minnet gäller.
  • dela minnet på Instagram med hashtaggen #muistojenmeri

När du lämnar ett minne på något av de sätt som räknas upp nedan, godkänner du Villkoren för deltagande.

Projektet Minnenas hav

Insamlingen av minnen är en del av John Nurminens Stiftelses projekt Minnenas hav. Målet med projektet är att belysa människornas minnen och uppfattningar om havet från olika vinklar och att få finländarna att tänka på sin relation med Östersjön.

Utifrån mångfalden av minnen och finländarnas relation med Östersjön har en transmedial utställningshelhet skapats och den offentliggörs på Östersjödagen 27.8.2020.

Vi tar gärna emot minnen också efter utställningen eftersom de kan användas senare för att skapa nya utställningar, böcker eller podcasts.

Alla minnen som lämnas in med formuläret nedan skickas också in till Finska Litteratursällskapet SKS arkiv. Genom att delta lämnar du ett bestående spår i nationens minne och bidrar till att utöka vårt nationella kulturarv!

Du kan lämna dina minnen med det här formuläret

Lämna in dina minnen som text, bild eller ljudfil eller använd alla dessa medier, om du vill!

  • Dra filer hit eller
  • Kontaktinformation för den som skickar in minnet

  • Du kan lämna endast ditt förnamn eller din signatur om du inte vill att hela ditt namn publiceras när Östersjöminnet presenteras.
  • Lämna din e-postadress eller ditt telefonnummer så att vi kan kontakta dig om det behövs i de fall som anges i Villkoren för deltagande.
Your current shadow instance is STAGING (Staging). Exit