07.11.2019

Tommi Juusela nimitetty John Nurmisen Säätiön hallitukseen

John Nurmisen Säätiön hallitukseen on nimitetty hallituksen syyskuun kokouksessa uutena jäsenenä OTK, LL.M (Columbia University) Tommi Juusela. Juusela aloitti hallitustyöskentelyn lokakuussa 2019.

Tommi Juusela toimii parhaillaan useissa hallituksissa sekä neuvonantajatehtävissä erityisesti perheyrityksissä ja start-upeissa. Juuselalla on vahva tausta myynnin, muutoksen ja strategiatyön johtotehtävistä. Tommi Juusela työskenteli Nesteellä vuosina 2014 – 2018 monipuolisissa fossiilisten ja uusiutuvien polttoaineiden myynnin ja palvelukehitystyön johtotehtävissä. Vuosina 2004 – 2014 Juusela toimi Nokiassa, jossa hän vastasi mm. globaalista operaattoriasiakkaiden myyntikanavasta ja tätä ennen toimi yhtymätason ja liiketoimintayksikön strategian johtotehtävissä ja muutosjohtotehtävissä. Uransa Juusela aloitti New Yorkissa ja Lontoossa asianajotoimistossa erikoistuen yrityskauppoihin ja rahoitusjärjestelyihin. Oikeustieteen opintojen lisäksi Juuselalla on Diploma in Management IMD:stä Sveitsissä.

John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen toivottaa Juuselan tervetulleeksi: ”Lähes 30-vuotinen säätiömme on kasvanut ja kehittynyt valtavasti pelkästään viimeisen viiden vuoden aikana. Vaikka olemme saavuttaneet huikeita tuloksia ja valtavia edistysaskeleita merikulttuurin ja Itämeren suojelussa, työmaata riittää kymmeniksi vuosiksi. Ilmastonmuutos kiihdyttää Itämeren ympäristöongelmia, ja tiedonvälitys ja kulttuurin ymmärrys sirpaloituu. Tommi Juusela tuo meille työkokemuksellaan arvokasta liiketoiminta- ja strategiaosaamista, sekä tutkimusretkiltään arktisille alueille ympäristönäkökulmia. Nämä tulevat käyttöön, kun edelleen terävöitämme ja skaalaamme toimintaamme seuraavalle vuosikymmenelle ja varmistamme oman lisäarvomme paitsi suomalaisessa yhteiskunnassa myös Euroopassa ja globaalisti.”

Hallituksessa jatkavat nykyisinä jäseninä KTT Eeva Ahdekivi, kommodori, ST Jukka Anteroinen, KTM Juho Lipsanen, ekonomi, merenkulkuneuvos Juha Nurminen (puheenjohtaja), OTK Kaisa Olkkonen, professori Markku Ollikainen, professori Per-Edvin Persson, OTK, VT, eMBA Marja-Leena Rinkineva ja OTK, ekonomi Hannu Syrjänen (varapuheenjohtaja).

Lisätietoja:

FT Annamari Arrakoski-Engardt
Asiamies, John Nurmisen Säätiö
puh. 0400 477 878
annamari.arrakoski-engardt(at)jnfoundation.fi

Tuula Putkinen
Viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. 0400 907 809
tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi  

Viherahdinpartaa ja punaleviä Kuva: Jukka Nurminen

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu