28.01.2016

Baltic Sea Philharmonic Suomeen huhtikuussa – kansainvälinen huippuorkesteri kerää varoja John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin

John Nurmisen Säätiö järjestää yhteistyössä Baltic Sea Philharmonic -orkesterin kanssa Puhdas Itämeri -konsertin Helsingin Musiikkitalossa huhtikuun 19. päivänä 2016. Virolaisen kapellimestari Kristjan Järven luotsaaman kansainvälisen orkesterin Baltic Sea Landscapes -kiertue käynnistyy Liettuasta ja matkaa Latvian ja Viron kautta Helsingin Musiikkitaloon ja sieltä Pietariin ja Moskovaan. Helsingin konsertin tuotto käytetään John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Konsertin suojelijana toimii ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

6_BMEF_Alexander Toradze_(c)Columbia Artists Management Inc.Ohjelmassa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen Karelia-sarja ja Igor Stravinskyn Tulilintu. Huippupianisti Alexander Toradze (kuvassa) esittää Sergei Prokofievin kolmannen pianokonserton. Musiikkia kuvittavat mm. valokuvaaja Petri Porkolan upeat merelliset maisemat. Kiertueen tavoitteena on musiikin ja inspiroivien kuvien myötä innostaa yleisöä suojelemaan Itämeren ainutlaatuista luontoa.

Konsertti on jatkoa säätiön vuonna 2013 järjestämälle menestyksekkäälle konsertille, jolloin Valeri Gergijev esiintyi pro bono Itämeren hyväksi Helsingin kaupunginorkesterin kanssa Musiikkitalossa.

”Ensimmäisestä vuonna 2013 järjestetystä Puhdas Itämeri -konsertista saamamme palaute oli niin innostunutta, että päätimme jo samana vuonna järjestää sille jatkoa sopivan tilaisuuden tullen. Kuvat ja musiikki yhdessä voivat tuottaa unohtumattoman elämyksen. Tällä kertaa Itämeren suojeluviestiä kuljettavat Baltic Sea Philharmonicin nuoret lahjakkuudet ja Kristjan Järvi. On upeaa saada heidän energiansa ja intonsa Itämeren asialle,” sanoo Annamari Arrakoski-Engardt, John Nurmisen Säätiön asiamies.

Baltic Sea Philharmonic -orkesteri kokoaa yhteen lahjakkaita orkesterimuusikoita kymmenestä Itämeren alueen maasta (Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Latvia, Liettua, Norja, Puola, Venäjä ja Ruotsi). Orkesterin taiteellisia neuvonantajia ovat mm. Esa-Pekka Salonen and Valeri Gergijev.

4_BMEF_Kristjan Järvi_(c) PeterAdamik”Baltic Sea Philharmonic -orkesteri oikeastaan syntyi Itämerestä, joka on meidän yhteisellä takapihallamme. Meillä on velvollisuus huolehtia merestämme. Voimme tehdä tämän myös nostamalle esille Itämeren uskomattoman hienon kulttuurin, perinteet, kielet,  tavat, laulut ja tanssit; ja meren haavoittuvan ympäristön. Tästä syystä kiertueen yhteistyökumppaneiksi on valittu organisaatioita, jotka vaalivat meren kulttuuriperintöä ja suojelevat sen luontoa. John Nurmisen Säätiö on erinomainen kumppani edistämään missiotamme, ja odotamme innolla Helsingin-konserttia”, toteaa kapellimestari Kristjan Järvi.

Helsingin konsertin tuotto käytetään kokonaisuudessaan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Vuonna 2013 konsertti tuotti kulujen jälkeen yli 50 000 euroa Itämeren suojeluun, tällä kertaa tavoitteena on kerätä vielä enemmän varoja säätiön konkreettisiin projekteihin.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkostossa ja niiden hinta on à 40 -150 € (+ mahd. palvelumaksut). <https://www.musiikkitalo.fi/fi/tapahtuma/puhdas-itameri-hyvantekevaisyyskonsertti-baltic-sea-landscapes>

Konserttitiedot:
Helsingin Musiikkitalo 19.4.2016 klo 19.00

Kapellimestari Kristjan Järvi & Baltic Sea Philharmonic
Aleksander Toradze, piano

Ohjelma:
Jean Sibelius: Karelia-sarja, op. 11
Sergei Prokofiev: Pianokonsertto nr. 3 C-duuri, op. 26
Arvo Pärt: Joutsenlaulu (Littlemore Tractus) orkesterille
Gediminas Gelgotas: Mountains. Waters. (Freedom)
Igor Stravinski: Tulilintu (1945)
Konsertin aikana näytettävät valokuvat: Petri Porkola et al.
Järjestäjä: John Nurmisen Säätiö

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.
www.johnnurmisensaatio.fi

The Baltic Sea Philharmonic on Baltic Sea Youth Philharmonic (BYP) -orkesterin sisarorkesteri. BYP perustettiin vuonna 2008 Usedomin musiikkifestivaalin ja Nord Streamin yhteistyön tuloksena, ja toiminta jatkuu edelleen. Molempia orkestereita hallinnoi Baltic Sea Music Education Foundation. www.bmef.eu

Lisätietoja

John Nurmisen Säätiö
Varainhankintajohtaja Minna Korpela
Puh. 040-508 6015
Viestintäjohtaja Tuula Putkinen
Puh. 0400-907 809
etunimi.sukunimi@jnfoundation.fi

Baltic Sea Music Education Foundation e. V.
Jutta Loosen
Communications Director
Tel. +49 (0) 30 29 770 290
Mobile +49 (0) 172 733 55 71
e-mail: jutta.loosen(at)bmef.eu

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu