21.05.2019

Durat mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin

Durat on liittynyt mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin ainutlaatuisesta meriympäristöstä inspiraationsa ammentavan Raita-penkin myötä. Eeva Lithoviuksen suunnittelema ja Designmuseon kokoelmiin kuuluva Raita-penkki on saanut uuden merellisen värin. Jokaisesta sini-valko-musta-vihreän penkin myyntitulosta lahjoitetaan 100 euroa John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tukemiseen. Hankkeissa tehdään konkreettista ja tuloksellista työtä Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi.

”John Nurmisen Säätiön tekemä käytännönläheinen työ puhtaan Itämeren puolesta on tuottanut erinomaisia tuloksia. Liittyminen hankkeen tukijoukkoihin on luonnollinen jatke sille, että meille duratlaisille ympäristön säästämiseksi tehty työ on luontainen osa jokapäiväistä toimintaamme ja arvojamme”, Duratin toimitusjohtaja Heikki Karppinen perustelee.

Suomalainen Durat on ympäristöä säästävä sisustusmateriaali, jonka raaka-aineesta 30 prosenttia on uusiomuovia. Materiaalin valmistuksessa hyödynnetään teollisuuden jätemuovia ja tuote on sataprosenttisesti kierrätettävä.

”Luontoympäristöstä huolehtiminen on keskeinen arvo Duratin toiminnassa. Meille meri on merkittävä osa omaa lähiluontoamme. Tehtaamme sijaitsee Rymättylän saarella ja suurelle osalle työntekijöistämme meri on tärkeä osa elinympäristöä”, Karppinen kertoo.

Jatkokierrätyksen varmistamiseksi Durat voi ostaa takaisin käytetyt Durat-tuotteet. Ne voidaan uudistaa hiomalla pinnasta mahdolliset käytön jäljen. Durat tarjoaa myös asiakkailleen huoltopalvelua. Käytöstä poistunut materiaali ja työstövaiheessa syntyvät hukkapalat voidaan murskata uuden Duratin raaka-aineeksi.

”On todella hienoa, että Duratin arvoissa korostuu luonnon ja Itämeren suojelu sekä kestävä kehitys. Kestävien, korjattavien ja kierrätyskelpoisten tuotteiden valmistus on yksi hyvä keino auttaa ympäristöä ”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kiittelee.

Lisätietoja:

Kaisa Riikilä
Viestintäpäällikkö, Durat
kaisa (at) durat.com
puh. +358 (0) 50 5110266

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo (at) jnfoundation.fi
puh. +358 (0)40 7281859

Durat
www.durat.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu