12.06.2014

John Nurmisen Säätiö julkaisi kulttuurisivuston mobiilikäyttöön

Kulttuuriretki Suomenlinna -sivusto esittelee linnoituksen kulttuurikohteet ja kerää käyttäjien kokemuksia.

Näkymä Kulttuuriretki-palvelusta
Sivusto esittelee linnoituksen kulttuurikohteet ja kerää käyttäjien kokemuksia.

John Nurmisen Säätiö on toteuttanut kesäksi 2014 mobiilikäyttöön optimoidun nettisivuston, jonka tarkoitus on avustaa kulttuurin löytämisessä, oivaltamisessa ja kokemusten jakamisessa. Palvelu näyttää käyttäjälleen mitkä kulttuurikohteet milloinkin ovat lähimpänä, mitkä suojassa sateelta, tai minkä kohteiden on todettu kiinnostavan myös lapsivieraita. Palvelussa on nyt mukana kuusitoista kulttuurikohdetta Suomenlinnasta ja sen lähistöltä, ja muutamia lisätään vielä kesän aikana.

Kuva Harmajan majakan sisäpuolelta
Kuka tahansa voi lisätä palveluun oman tarinansa kohteesta.

Jokaisella kohteella on palvelussa oma vieraskirjansa. Lisäksi sivuille kerätään käyttäjien historiallisia tarinoita sekä vinkkejä lapsiperheiden vierailuille. Kävijät voivat ikuistaa kulttuurikohteen kännykän tai tablettitietokoneen kameralla ja lisätä itse otetun kuvan galleriaan. Myös tapahtumista ilmoittaminen on tehty helpoksi. Kulttuuriretki Suomenlinna -sivustoa kehitetään yhä paremmaksi kesän aikana. Käyttäjäpalautteesta ollaan erityisen kiitollisia.

“Säätiön alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti haluamme olla mukana vaalimassa yhteistä, rikasta kulttuuriperintöämme”, säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kertoo. “Tarkoitus on tuoda merikulttuuri uusiin kanaviin ja uusienkin yleisöjen luokse – aina heidän taskuihinsa asti. Toivottavasti saamme myös olla aitiopaikalla toteamassa, että kulttuurista ja sen kokemisesta voidaan ja halutaan kertoa toisille. Kulttuuriretki suhtautuu kaikkiin käyttäjiinsä kulttuuriperinnön omistajina. Kulttuurikokemus on aina arvokas ja henkilökohtainen, oli sitten kyseessä museon johtaja tai satunnainen vierailija.”

Kulttuuriretki Suomenlinna -palvelu löytyy osoitteesta www.kulttuuriretki.fi.

John Nurmisen Säätiö on perustettu vuonna 1992 Juha Nurmisen aloitteesta vaalimaan suomalaisen merenkulun ja merihistorian kulttuuriperintöä. Säätiön tarkoitus on avata ja tehdä tutuksi Itämeren merkittävää kulttuuriperintöä paitsi asiantuntijoille myös suurelle yleisölle. Vuonna 2004 Säätiö laajensi toimintaansa ympäristönsuojeluun käynnistämällä toisena toimintalinjanaan Puhdas Itämeri -hankkeet. www.johnnurmisensaatio.fi

Lisätiedot:
Anna Herlin
Projektipäällikkö / Kulttuuriretki
John Nurmisen Säätiö
Puh: +358 40 654 0609
Tuula Putkinen
Viestintäpäällikkö
John Nurmisen Säätiö
Puh: +358 400 907 809
etunimi.sukunimi@jnfoundation.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu