24.01.2019

John Nurmisen Säätiö saa merkittävän lahjoituksen Partioaitalta

John Nurmisen Säätiö saa merkittävän lahjoituksen Puhdas Itämeri -työlleen Partioaitan valittua sen yhdeksi vuoden 2019 Ympäristöbonuskohteista. Lahjoitussumma kertyy vuoden 2019 ajan, ja se jaetaan Luonnonperintösäätiön, John Nurmisen Säätiön ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE ry:n kesken.

John Nurmisen Säätiö on valittu yhdeksi Partioaitan vuoden 2019 Ympäristöbonuskohteista. Partioaitan vuosittain jaettava Ympäristöbonus lahjoitetaan Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Lahjoitus kertyy Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joista Partioaitta tilittää vuosittain 1 %:n Ympäristöbonukseen. Lahjoituksen lopullinen summa selviää vuoden päättyessä.

John Nurmisen Säätiö kohdentaa summan kokonaisuudessaan Puhdas Itämeri -hanketyöhön. Säätiön tavoitteena on saada aikaan näkyvä parannus Itämeren tilaan vähentämällä mereen päätyvien ravinteiden määrää. Tavoitteen saavuttamiseksi säätiön hankkeissa vähennetään mm. kaupunkien, teollisuuden ja maatalouden ravinnepäästöjä koko Itämeren valuma-alueella.

”Lahjoituksen avulla voimme esimerkiksi kalastaa särkikalaa tai kipsikäsitellä lisää Vantaanjoen valuma-alueen peltoja. Peltojen kipsikäsittely auttaa tekemään Vantaanjoesta ja Itämerestä puhtaamman, sillä kipsi vähentää eroosiota ja leikkaa vesistöjä rehevöittävää fosforikuormitusta välittömästi. Myös särkikalan kestävä kalastus suojelee Itämerta, sillä vesistöistä poistuu kalansaaliin mukana merta rehevöittäviä ravinteita”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kertoo.

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee vuosittain lahjoituksen Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Vuonna 2018 Ympäristöbonusta lahjoitettiin 101 000 euroa, jolloin lahjoituksen saivat Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja ja Pidä Saaristo Siistinä ry. Edeltävinä vuosina Ympäristöbonusvaroilla on muun muassa rakennettu uudet portaat Kiilopään huipulle Urho Kekkosen kansallispuistossa, tuettu lasten ja nuorten ulkona liikkumista sekä siivottu ja kunnostettu rantoja niin Saimaalla kuin Saaristomerelläkin.

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo(at)jnfoundation.fi
+358 (0)40 728 1859

Nina Ehrnrooth
Toimitusjohtaja, Partioaitta
nina.ehrnrooth(at)partioaitta.fi
+ 358 (0)40 5800 374

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. www.johnnurmisensaatio.fi

Partioaitta
Partioaitta on Suomessa toimiva ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut yritys. Suomen 19 myymälää ja verkkokauppa sekä niiden osaava henkilökunta tarjoavat laadukkaita tuotteita alan johtavilta brändeiltä. Partioaitta on palkittu vuonna 2018 sekä alansa vastuullisimpana brändinä (Sustainable Brand Index 2018) että alansa arvostetuimpana brändinä (Brändien arvostus 2018). Partioaitta noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä, yrityksen arvioihin – Laatu, Luonto, Palvelu, Osaaminen ja Valikoima – perustuvia periaatteita ja on sitoutunut YK:n Global Compactin periaatteisiin. Partioaitta on osa ruotsalaista Frilufts Retail Europe AB -yhtiötä. www.partioaitta.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu