24.10.2011

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita voi tukea mikrolahjoituksin

John Nurmisen Säätiö ja Nordea Pankki Suomi ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Nordea tukee John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita taloudellisesti ja asiantuntijatyöpanoksin.

Sopimuksen mukaan Nordea tarjoaa ePossu-palvelun John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tukemiseen. Palvelun myötä Nordean suomalaiset henkilöasiakkaat voivat pankkikorttimaksamisen yhteydessä tehdä mikrolahjoituksen John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Asiakas voi valita kiinteän summan, joka lahjoitetaan säätiön Puhdas Meri -rahastoon pankkikorttiostoksen yhteydessä. Summa voi olla yhdestä kolmeen, viisi tai kymmenen euroa korttiostosta kohden, tai pyöristys ylöspäin korttiostoksen loppusummaa lähimpänä olevaan euroon, viiteen euroon tai kymmeneen euroon.

Sopimuksen mukaan Nordea lisää myös säätiön tunnuksen korttiensa kuvavalikoimaan. Jokaisesta tilatusta kortista säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille lahjoitetaan kolmen euron markkinointikorvaus. Nordea tarjoaa palvelut Puhdas Itämeri -hankkeille omakustannusperiaatteella eikä itse rahallisesti hyödy sopimuksesta. Rahallisen tuen lisäksi Nordea edistää Puhdas Itämeri -hankkeiden tukemista Nordean omissa markkinoinnin ja viestinnän kanavissa.

Sopimuksen kesto on yksi vuosi ja se koskee pankin toimintaa Suomessa. Yhteistyön aikana osapuolet arvioivat myös muita yhteistyön muotoja.

Juha Nurminen, John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja toteaa: Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Nordea on valinnut meidät kumppanikseen Itämeri-asian edistamisessä. Yhteistyön avulla viesti Itämeren hälyttävästä tilasta ja tarvittavista konkreettisista ja kustannustehokkaista toimista sen parantamiseksi tavoittaa Nordean asiakaskunnan. Toivomme, että tätä kautta löydämme uusia tukijoita Puhdas Itämeri -hankkeillemme.

Liisa Jauri, Nordean yhteiskuntavastuujohtaja toteaa: ”Itämeren suojelu on Nordealle tärkeä osa yhteiskuntavastuun kantamista. Tavoitteenamme on olla mukana luomassa kestävää tulevaisuutta tuleville sukupolville. Tästä syystä Itämeri on tärkeä meille ja asiakkaillemme. Pankkikorttiin kytketty mikrosäästäminen on helppo tapa osallistua Itämeren pelastamiseen – toivottavasti pienistä puroista kasvaa iso virta. ”

Tutustu palveluihin: http://www.nordea.fi/puhdasitameri

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet parantavat Itämeren tilaa. Rehevöitymishankkeiden tavoitteena on saavuttaa 2 500 fosforitonnin vuotuinen fosforivähenemä vuoteen 2015 mennessä. Tämä on kuudesosa HELCOMin asettamasta Itämeren 15 000 fosforitonnin vuosittaisesta vähennystavoitteesta. Tankkeriturva-hankkeen tavoitteena on pienentää öljyonnettomuuden riskiä tuomalla kaikille Suomenlahden tankkereille uusi, ennakoiva ENSI-navigointipalvelu (Enhanced Navigation Support Information) vuoden 2013 aikana. Säätiö rahoittaa toimintansa lahjoitusvaroin.

Lisätietoja:

Erik Båsk
Asiamies
John Nurmisen Säätiö
Tel. +358 40 825 8071

Tuula Putkinen
Viestintäpäällikkö
John Nurmisen Säätiö
Tel. +358 400 907 809

www.puhdasitameri.fi
www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu