09.06.2015

Loki-projekti esittäytyy

Tänään kirjataan ensimmäiset sanat säätiön uuteen Lokikirjoituksia-blogiin. Tervetuloa mukaan!

Loki on John Nurmisen Säätiön merikulttuuriprojekti, jonka tavoite on tuoda kulttuuriperintö ihmisten luo helpommin, useammin, rikkaammin sekä ilman aika- ja paikkasidonnaisuutta. Projektin tausta piilee säätiön tarkoituksessa: merihistorian ja merenkulun kulttuuriperinteen vaaliminen. Ja koska rajaus merelliseen kulttuuriperinteeseen koskettelee enemmän sisällön teemoja kuin muotoja, tähtää projekti lopulta kaiken suomalaisen kulttuuriperinnön näkyvyyden ja käytön tehostamiseen. Viime vuosina kulttuurihistoriamme helmiä on pyöräytetty vitriineistä, museon seiniltä, arkistoista ja luetteloista talteen myös sähköiseen muotoon. Loki-projektin visiossa rikas kulttuuriperintömme tarinoineen löytyy tulevaisuudessa käyttäjäystävällisessä muodossa yhden osoitteen alta, älykkäästi yksittäisen katselijan kiinnostuksen mukaisesti esittäytyen ja aineistoja yhdistellen.

Tavoitetilaa pilotoidaan vuosina 2015-2016 toteuttamalla merellisen kulttuuriperinnön verkkopalvelu yhteistyössä Suomen merimuseon, Merikeskus Forum Marinumin, Rauman merimuseon ja Ålands Sjöfartsmuseumin kanssa. Tällä tekstillä käynnistyvä Lokikirjoituksia-blogi dokumentoi projektin uutiset ja kuulumiset kesäkuusta 2015 lähtien. Olemme kaikki menneen lisäksi paljolti myös uuden äärellä, joten yhdessä ihmeteltävää riittää!

Renard: Itämeren kartta. John Nurmisen Säätiön kokoelmat.
Renard: Itämeren kartta. John Nurmisen Säätiön kokoelmat. Kuvittele kartalle koko merikulttuurin ja -historian kirjo: majakat, merimuseot, historialliset hylyt ja meritaisteluiden tarinat…

 

 

 

Renard: Itämeren kartta. John Nurmisen Säätiön kokoelmat.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu