20.08.2018

Meremme meissä -kulttuuribrunssi

Tule nauttimaan kanssamme maistuvasta brunssista toimittaja ja maailmanmatkaaja Rauli Virtasen seurassa! Brunssia maustavat tarinat suomalaisten merimiesten seikkailuista maailman merillä ja satamissa.

Mitä?                Meremme meissä -kulttuuribrunssi
Milloin?           Lauantai 8.9.2018 klo 12.00 -14.00
Missä?              Itämerikeskus, Allas Sea Pool, Katajanokanlaituri 2a, Helsinki

”Merimiehet avarsivat 1800- ja 1900-luvuilla kirjeineen, tarinoineen ja tuliaisineen suomalaisten maailmankuvaa ennen ulkomaankirjeenvaihtajia”, Rauli Virtanen kirjoittaa teoksessa Riosta Rotterdamiin, joka käsittelee suomalaisten merenkävijöiden edesottamuksia maailman satamissa. Virtasen kiinnostus merimieskulttuuriin syntyi jo pikkupoikana, kun naapurissa asunut merimies kertoi uskomattomia juttuja Etelä-Amerikan ja Australianmatkoiltaan. Ensimmäinen kaukomatka Porista Las Palmasin kautta Rio de Janeiroon Etelä-Amerikan-linjan rahtilaivalla m/s Actinialla vahvisti tätä tunnetta entisestään. ”Merimiehet ovat sielunveljiäni, jos maakrapuna voin niin sanoa. Hienostelematon satamaelämä, merimuseot, lähtevät laivat ja ihmiset kiehtovat. Vieraisiin satamiin kielitaidottomina ja usein pennittöminä jääneet teini-ikäiset suomalaiset merimiehet olivat niitä todellisia sankarimatkailijoita, joista kerron”, sanoo Virtanen, joka on itsekin vieraillut maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa.

Rauli Virtasta jututtaa John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt. Tilaisuus alkaa klo 12:00 maittavalla brunssilla, ja päättyy klo 14:00, minkä jälkeen voi halutessaan nauttia merikylpylän muista palveluista.

TILAISUUS ON LOPPUUNMYYTY.

Brunssin hinta on 24 €/hlö. Ilmoittautumiset ennakkoon osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/EP/DAC248ABD1B523A7  tai anni.kujala(at)jnfoundation.fi  viimeistään perjantaina 1.9.2018. Painotuoreen kirjan voi ostaa erityishintaan tilaisuudessa.

Paikkoja brunssille on rajoitetusti, joten varaa omasi ajoissa maksamalla pääsylippu etukäteen John Nurmisen Säätiön tilille FI56 1571 3000 021 056 (Nordea) viimeistään perjantaina 1.9.2018. Merkitse viestikenttään osallistujan nimi/brunssi. Ilmoittautuminen on sitova vasta, kun osallistumismaksu on maksettu.

Mahdolliset peruutukset pyydetään lähettämään osoitteeseen anni.kujala(at)jnfoundation.fi. John Nurmisen Säätiöllä on oikeus perua tilaisuus vähäisen osallistujamäärän tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi. Tällöin osallistumismaksu palautetaan asiakkaalle.

PS. Arvomme kaikkien 29.8. mennessä ilmoittautuneiden kesken Rauli Virtasen kirjoittaman Riosta Rotterdamiin, Suomalaisten merimiesten satamareissuja -kirjan. Kirja luovutetaan tilaisuuden alussa.

Tapahtuma on osa Meremme meissä -ohjelmasarjaa, jonka tarkoituksena on koota yhteen Itämeren ystävien joukko ja tarjota heille tietoa ja viihtymistä Itämereen liittyvien aiheiden parissa. Meren äärellä eläminen, vastuullinen oleminen ja kaupunkikulttuuriin heittäytyminen ovat Allas Sea Poolin keskeisimpiä teemoja. Puhtaan veden tärkeys, sen historia ja tulevaisuus ovat merikulttuurin ytimessä, ja tätä työtä Altaalla tehdään yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Yhteistyön myötä John Nurmisen Säätiö on aloittanut maaliskuussa 2018 ohjelmasarjan Itämeren ystäville.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu