23.05.2018

Team Xtra Stærk ja John Nurmisen Säätiö yhteistyöhön Itämeren puolesta

Team Xtra Stærk on paitsi kilpapurjehdusjoukkue, myös aktiivinen ympäristöarvojen puolestapuhuja. Pääyhteistyökumppaniksi joukkueen kunnianhimoiselle kansainväliselle kilpapurjehdusprojektille on valittu John Nurmisen Säätiö. Yhteistyön pääpaino on Itämeren suojelutyön edistämisessä.

”Itämeri on monelle suomalaiselle veneilijälle todella rakas. Mekin olemme oppineet purjehdustaitomme Itämeren aalloilla, ja sen tulee myös jatkossa tarjota kirkasta puhdasta vettä tulevien sukupolvien virkistyskäyttöön. Koko joukkueemme on erityisen ylpeä voidessaan auttaa sen suojelemisessa. Meille oli alusta asti selvää, että urheilullisten tavoitteiden lisäksi projektilla tulee olla myös suurempi tarkoitus”, projektin vetäjä ja s/y Xtra Stærkin kippari Arto Linnervuo kommentoi.

”John Nurmisen Säätiö tekee tärkeää ja ammattimaista työtä Itämeren puolesta. Kauniiden sanojen sijaan kaivataan konkreettisia toimia ja lukuisat säätiön konkreettisiin tuloksiin jo johtaneet hankkeet ovat näistä hyviä esimerkkejä. Haluamme omalta osaltamme auttaa sekä näkyvyyden hankkimisessa että resurssien keräämisessä. Pysyvä muutos ei koskaan tule helpolla ja työtä on edelleen valtavasti. Mutta samalla uskon, että tarttumalla rivakasti toimeen ja jatkamalla nykyisiä ponnisteluja voimme jättää Itämeren jälkipolvillemme paremmassa kunnossa, kuin missä se tänään on”, jatkaa Linnervuo.

John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt iloitsee siitä, että Itämeren asia saa kansainvälistäkin näkyvyyttä Xtra Stærk –joukkueen avulla:

”Olemme reilussa 10 vuodessa käynnistäneet noin 30 Puhdas Itämeri –hanketta, joiden avulla on saatu huikeita tuloksia. Pelkästään Suomenlahden vuotuinen ravinnekuorma on pienentynyt 75 prosentilla, mikä on eräänlainen mertensuojelun maailmanennätys. Työtä riittää edelleen, ja tälläkin hetkellä meillä on käynnissä 10 projektia, joissa parannetaan meren tilaa mm. peltojen kipsikäsittelyllä, kalastamalla ja jätevedenpuhdistamoilla.

Itämeren pelastamiseen tarvitaan paitsi meitä Itämeren suojelun ammattilaisia, myös puolestapuhujia ja näkyvyyttä. Purjehtijat meren suurkuluttajina tietävät, että puhdas vesi on kaikki kaikessa.

Olemme iloisia ja kiitollisia, että yhteinen Itämeri-asiamme saa tämän Suomi-joukkueen kautta näkyvyyttä niin omalla kotimerellämme kuin maailman valtamerillä. Meri on meille tärkeä elementti – joka toisen henkäyksemme hapen tuottaa meri. Sen monituhatvuotisesta perinnöstä tulisi jokaisen voida nauttia – myös tulevien sukupolvien – sillä sama meri meissä kaikissa.”

Lisätietoja:

Arto Linnervuo
kippari, s/y Xtra Stærk
puh. 0405017031
xtrastaerk(at)gmail.com

Erkki Salo
varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. 0407281859
erkki.salo(at)jnfoundation.fi

Voit seurata tiimiä Facebookissa: https://www.facebook.com/xtrastaerksailracing

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu