17.01.2017

Kaisa Olkkonen ja Marja-Leena Rinkineva nimitetty John Nurmisen Säätiön hallitukseen

John Nurmisen Säätiön hallitukseen on nimitetty 1.1.2017 alkaen kaksi uutta jäsentä, OTK Kaisa Olkkonen ja OTK, VT, eMBA Marja-Leena Rinkineva.

Kaisa Olkkonen (s. 1964) toimi Nokian palveluksessa vuosina 1998 – 2016 monipuolisissa kansainvälisissä liikejuridiikan ja yhteiskuntasuhteiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Hänellä on vahva kokemus vaativista korkean tason neuvotteluista EU:ssa ja muissa foorumeissa. Olkkonen siirtyi vuonna 2016 asiantuntija- ja hallitustehtäviin. Hän toimi SSH Communications Security Oyj:n hallituksen puheenjohtajana vuoden 2016 ajan ja siirtyi 1.1.2017 yhtiön toimitusjohtajaksi. Hän on myös Cargotec Oyj:n ja Enfo Oyn hallituksen jäsen.

Marja-Leena Rinkineva (s.1964) on toiminut syksystä 2011 lähtien Helsingin kaupungin elinkeinojohtajana. Tehtävässä hän vastaa kaupungin elinkeino- ja innovaatiopolitiikan lisäksi maahanmuutto- ja työllisyysasioista sekä kansainvälisistä asioista. Rinkinevalla on pitkäaikainen ja laaja-alainen kokemus elinkeinoelämän kehittämistehtävistä, vuosina 2008 – 2011 Työ- ja elinkeinoministeriössä (TEM) ja vuosina 1996 – 2007 Kauppa- ja teollisuusministeriössä (KTM). Hän on muun muassa Smart & Clean -säätiön ja useiden muiden organisaatioiden hallituksen jäsen sekä Uuden Lastensairaalan tukiyhdistyksen hallituksen ja valtuuskunnan jäsen.

Hallituksen pitkäaikainen jäsen ja varapuheenjohtaja, emeritusprofessori Jouko Lönnqvist jätti hallituspaikkansa vuoden 2016 viimeisessä kokouksessa. Hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen kiittää Jouko Lönnqvistiä hänen arvokkaasta panoksestaan John Nurmisen Säätiön hallitustyössä. Jouko Lönnqvist nimitettiin säätiön hallitukseen vuonna 2004, ja hän oli alusta asti avainroolissa kehittämässä säätiön toiminnan linjauksia, strategiaa ja hallintoa.

Hallituksessa jatkavat nykyisinä jäseninä Eeva Ahdekivi, Juhani Kaskeala, Juha Nurminen (puheenjohtaja), Per-Edvin Persson, Veli Sundbäck, Hannu Syrjänen ja Pertti Torstila.

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. 

www.johnnurmisensaatio.fi

Lisätietoja:
Annamari Arrakoski-Engardt
Asiamies, John Nurmisen Säätiö
p. 0400 477 878

Tuula Putkinen
Viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
p. 0400 907 809
s-posti: etunimi.sukunimi@jnfoundation.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu