31.03.2021

Osuuskauppa Keula solmi meriympäristön ja kulttuuriperinnön suojelua koskevan yhteistyön John Nurmisen Säätiön kanssa

Osuuskauppa Keula on solminut yhteistyösopimuksen John Nurmisen Säätiön kanssa. Vuonna 1992 perustetun säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Keula on itsenäinen 31 000 asiakasomistajan omistama osuustoiminnallinen yritys, jolle paikallinen merihistoria ja meriympäristön hyvinvointi ovat ensiarvoisen tärkeitä. Rauman edustan saaristo on Selkämeren kansallispuiston keskeistä aluetta ja meri on rakas elementti kaupunkilaisille.

John Nurmisen laivanvarustajasuku on kotoisin Raumalta, joten Osuuskauppa Keula halusi solmia kumppanuuden juuri John Nurmisen Säätiön kanssa. Rauman edustalle upotettu Kuunari Uljas oli kauppias John Nurmisen rakennuttama purjelaiva, joka rakennettiin Raumalla ja edelleen upotettiin juhlallisesti Raumanmereen 70 vuotta sitten.

”John Nurmisen Säätiö parantaa Puhdas Itämeri ‐hankkeilla Itämeren tilaa konkreettisesti, mutta säätiö on myös palkittu merellisen historian ja kulttuuriperinnön jakamisesta. Tämä oli meille tärkeä valintakriteeri raumalaisittain ajateltuna”, kertoo Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Sopimus on solmittu pitkällä tähtäimellä ja tukea voidaan osoittaa säätiölle niin kertalahjoituksin kuin keräysvaroinkin. Keula tulee mahdollistamaan myös asiakkaiden osallistumisen Itämeren ja sen perinnön suojeluun esimerkiksi pullonpalautuskuittien lahjoituksilla.

”Osuuskauppa Keula elää mukana asiakasomistajiensa arjessa monin eri tavoin. Tärkein tehtävämme on palvella laadukkaasti omassa liiketoimintaympäristössämme, mutta haluamme myös tehdä Rauman seudusta hieman paremman paikan elää erilaisten yhteistyömallien kautta”, jatkaa Marttila.

Ympäristön ja ihmisten hyvinvointi pitää Rauman seudun elävänä ja osuustoiminnallisena yrityksenä Keula näkee tehtävänään tukea alueen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Viimeisimpänä Keula on ollut järjestämässä Raumalle Lumen ‐valotaideviikkoa ja Kannustajat‐seuroille jaettiin joulun alla merkittävä tukisumma harrastustoiminnan järjestämiseen. Ruoka‐apua jaetaan vuosittain sadoilla tuhansilla euroilla. Sopimus John Nurmisen Säätiön kanssa luo jälleen uudenlaisen mallin tukea paikallisuutta.

”Rauma elää ja hengittää Itämeren äärellä. Meistä jokainen vaikuttaa toiminnallaan Itämeremme hyvinvointiin. Arjen valintojen lisäksi tarvitaan suuren mittaluokan toimia Itämeren pelastamiseksi ja merellisen kulttuuriperinnön vaalimiseksi. Kiitos Osuuskauppa Keulan ja asiakasomistajien, toimimme yhdessä joka päivä puhtaan ja hyvinvoivan Itämeren hyväksi ja varmistamme, että meren tarinat välittyvät eteenpäin tuleville sukupolville”, John Nurmisen Säätiön varainhankintajohtaja Erkki Salo kiittää.

John Nurmisen Säätiö julkaisee Itämerestä kertovia tietokirjoja sekä järjestää muun muassa meriaiheisia näyttelyitä ja tapahtumia. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa puolestaan taistellaan Itämeren pahinta ympäristöongelmaa, rehevöitymistä vastaan.

Lisätiedot:

Mika Marttila
Toimitusjohtaja, Osuuskauppa Keula
puh. 044 733 0210

Kuva: Elmeri Elo

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu