24.05.2019

Yhdessä kohti puhtaampaa tulevaisuutta

”Olen koko elämäni saanut nauttia Itämerestä: kesäisin mummon mökillä, keväällä ja syksyllä kalastuksen sekä retkeilyn parissa. Aloittaessani Kotimaan Energialla vuonna 2018 olin erityisen ylpeä meneillään olevasta yhteistyöstämme John Nurmisen Säätiön kanssa. Uusiutuvaan energiaan perustuvat lisäarvopalvelut ovat osa organisaatiomme arvomaailmaa.” Näin kertoo Tuomas Oksanen, Kotimaan Energia Oy:n liiketoimintajohtaja ainutlaatuisesta suhteestaan Itämereen ja yhteistyöstä John Nurmisen Säätiön kanssa. Kotimaan Energia on suomalainen energiayhtiö, joka on tehnyt jo yli kaksi vuotta yhteistyötä säätiön kanssa. Tänä vuonna energiayhtiö lahjoittaa huimat yli 200 000 euroa säätiölle.

Yhteistyömme kolmas vuosi lähti käyntiin tänä vuonna, emmekä voisi olla kiitollisempia. Kotimaan Energian Vihreä valinta -lisäarvotuotteen valitsemalla asiakkaamme saavat käyttöönsä 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä vesi-, aurinko- ja tuulivoiman muodossa*. Kotimaan Energia lahjoittaa jokaisesta Vihreä valinta -lisäarvosopimuksesta viisi euroa John Nurmisen Säätiön Itämeren suojeluhankkeisiin vuosittain. Vihreä valinta on asiakkaidemme keskuudessa kirkkaasti suosituin tuote. Tänä vuonna lahjoituksen potti kasvoi huomattavasti viime vuoteen verrattuna. Viisinkertaistimme lahjoituksen määrän ja se kasvaa nyt yli 200 000 euroon. Jokaisesta eurosta suurin kiitos kuuluu uskollisille asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja kaikelle sille tuelle, jonka olemme saaneet säätiön puolelta.

Itämeren rantaviivoista ja vedestä on tullut minulle ajan saatossa henkireikä, josta sain myöhemmin innostukseni myös tuleviin opintoihin. Olen tarkkaillut meren tilaa niin pitkään kuin muistan; näkösyvyyttä, rakkolevän esiintymistä ja kaikkea sen monimuotoisuutta. Näin maallikon indikaattorina on ollut nautinnollista huomata miten veden kirkkaus ja rakkolevien esiintyvyys on paikoitellen parantunut. Se on lupaus paremmasta tulevaisuudesta. Olen äärimmäisen ylpeä, että yhteistyömme säätiön kanssa jatkuu entistä vahvempana ja voimme tarjota vastuuntuntoisille asiakkaillemme tämän mahdollisuuden. Yhteistyö heijastuu myös henkilökuntaamme ja he ovat aina yhtä innoissaan, kun säätiön edustajat vierailevat tiloissamme päivittämässä tuoreimmat kuulumiset kentältä. Haluamme olla jatkossakin mukana toimimassa puhtaamman tulevaisuuden puolesta yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Itämeri on meille henkireikä ja on tärkeää, että myös seuraavat sukupolvet saavat uida sen kirkkaissa vesissä ja ulkoilla sen äärellä. Siksi olen ylpeä asiakkaistamme ja henkilöstöstämme, jotka tukevat tätä tärkeää hanketta.

Tuomas Oksanen
Liiketoimintajohtaja, Kotimaan Energia

*Vihreä Valinta -sähkössä käytetään energianlähteenä tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja norjalaista Guarantee of Origin -alkuperäsertifioitua vesivoimaa. Vesivoiman alkuperä voidaan jäljittää aina laitostasolle asti, millä myös varmistetaan, että vesivoima on tuotettu vaelluskalaystävällisissä tuotantolaitoksissa.

Lue lisää:

Lue lisää Vihreästä valinnasta
Lue lisää Aurinkoenergiasta
Tiedote 24.5.2019: Kotimaan Energia lahjoittaa tänä vuonna yli 200 000 euroa John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille

Purjevene Itämerellä

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu